Πρώιμη Παρέμβαση

Το πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης απευθύνεται σε παιδιά βρεφικής και νηπιακής ηλικίας (ως 5 ετών) με αναπτυξιακές ή / και άλλες διαταραχές, που έχουν παρουσιαστεί είτε εκ γενετής, είτε αργότερα και οι οποίες αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στην ανάπτυξη κινητικών, γνωστικών, επικοινωνιακών και κοινωνικοσυναισθηματικών δεξιοτήτων.

Η διαδικασία ένταξης του παιδιού στο πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης αποτελείται αρχικά από το στάδιο της αξιολόγησης του παιδιού από τη διεπιστημονική ομάδα, η οποία απαρτίζεται από παιδοψυχίατρο, λογοθεραπευτή, ειδικό παιδαγωγό, εργοθεραπευτή και ψυχολόγο, από την οποία προκύπτουν οι ικανότητες και τα ελλείμματα του παιδιού σε κάθε τομέα αντίστοιχα.

Στη συνέχεια διαμορφώνονται οι στόχοι της θεραπευτικής παρέμβασης, οι οποίοι θα υλοποιούνται τόσο μέσω των εξατομικευμένων συνεδριών όσο και του ομαδικού προγράμματος σε καθημερινή βάση.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται η εκπαίδευση τουαλέτας, σίτισης, ένδυσης. Επίσης, τουλάχιστον μία φορά το μήνα θα πραγματοποιείται επίσκεψη του παιδοψυχιάτρου και μία – δύο φορές την εβδομάδα θα συντονίζονται ομάδες γονέων, ώστε να εκπαιδευτούν στις τεχνικές με στόχο τη γενίκευση των αναπτυσσόμενων δεξιοτήτων.

(Το κείμενο επιμελήθηκαν η Κα Σπυριδάκη Μένια, ειδική παιδαγωγός-υπεύθυνη της πρώιμης παρέμβασης, & η Κα Παππά Ευαγγελία, εργοθεραπεύτρια- ιδιοκτήτρια του “Εργομιλώ”).

Το πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης θα ξεκινήσει να λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 2022 από Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 – 13.00.

Για πληροφορίες/εγγραφές μπορείτε να καλείτε στο 210 9420230